Varför det perfekta ögonblicket inte existerar! Videoblogg 7

Många människor väntar på det perfekta ögonblicket. Det perfekta ögonblicket för att säga upp sig från jobbet, gör att göra den där resan man alltid har velat göra, eller att börja träna på gym för att gå ner i vikt. Detta är undantagslöst en ganska dum idé, eftersom det perfekta ögonblicket aldrig någonsin kommer inträffa. Särskilt om du passivt sitter och väntar på att det bara ska hända.

Du kan aldrig någonsin vara tillräckligt väl förberedd för att ta det steget, till att skapa den förändring som du vill se träda fram i ditt liv. Om du inte tar det där steget först. Så att vänta på att få modet, till att göra det, är inte bara svårt eftersom det är ett antagande konstruerat av en vanföreställning. Det är bara dumt, eftersom det aldrig då kommer att ske. Det kan bara ske när du håller fast vid ett beslut.

Oavsett vilka resultat du vill se. Maximal styrka, tydliga deffade magrutor, eller gå ner i vikt – vad det nu kan vara. Faktum är att du inte kan få mod och sedan göra det. För du får bara mod genom att överleva den utmaningen. Den känslomässiga, spirituellt utmanande, psykologiska beprövningen som du står inför när du ska börja träna på gym, gå ner i vikt, börja räkna kalorier eller makros. Eller vilket steg du nu än behöver ta för att skapa den förändringen. Oavsett vilket vägskäl du finner dig vid.

Du kommer aldrig vara väl förberedd i termer av mod, självförtroende, disciplin, tålamod eller karaktär. Alla de här sakerna som du vill ha för att börja din resa kommer du aldrig någonsin få, om du aldrig någonsin tar det steget. Du kommer aldrig få det resultatet om du bara sitter och väntar på att bli slagen av en blixt av motivationskraft. Du kan bara utveckla disciplin, mod och karaktär när du sliter i ditt anletes svett. Det innebär att du måste skrida till verket först, annars kommer det aldrig ske.

Det är inte säkert att modet växer bara för att du tar hjälp av en träningskompis. För momentum och självförtroende är inte något du kan få av någon annan. Det är något du bara kan skapa själv. Genom att ta kontrollen, strategiskt mobilisera dina tankar, och attackera utmaningen. Om du vill få fler injektioner av tankeväckande samtal om disciplin, prenumerera på min Youtube-kanal du också.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: