Träna olika muskelgrupper olika mycket – en genetisk fråga?

Här är en sak som jag har funderat mycket kring på sistone:

Finns det en gnutta sanning i att du behöver träna olika muskelgrupper olika mycket? Kanske har du någon gång hört att magen tål lite extra stryk, att triceps svarar bättre på andra repsantal än biceps, eller att vader svarar sådär på tunga vikter med få reps?

Hur ligger det egentligen till, kan man tjäna någonting på att träna olika muskelgrupper olika mycket eller på olika sätt? Eller är det mest bara trams? Det svarar jag på i den här videon:

Har du en fråga du vill att jag tar upp? Maila mig på instagram

Kanske vill du läsa:

Jag är idrottsfysiolog (BSc Sport Science). Vidareutbildad inom klinisk anatomi, biomekanik och sjukdomslära. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för läsning om diverse.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: