10 Fräscha Sätt Att Dricka Vatten

10 tips for dricka mer vatten

Har du svårt att få i dig tillräckligt mycket vatten om dagarna? Här är 10 fräscha sätt att dricka vatten som gör det lättare att fixa vätskeintaget!

Nästan alla dricker för lite vatten, inte minst vi som tränar. Ofta inser man detta först när huvudvärken gör sig påmind. Om du har svårt att komma ihåg att dricka vatten, eller helt enkelt tycker vatten är tråkigt, så kan det vara bra att ladda upp med en lite mer färggrann tillbringare med genuint läskande vatten.

De vackra färgerna och milda smaksättningarna i dessa förslag är svåra att motstå.

Här har jag valt några av säsongens mest inbjudande örter och läckerhet. Vatten går att variera i oändlighet utan att det påverkar energikonsumtionen, så denna gång har jag valt att inte skriva ut antalet kalorier.

Om du gillar frukt, bär och örter så är dessa utsökta alternativ något som du bara måste testa.

Varsågod!

Citronmeliss, limeskivor, jordgubbsklyftor

jordgubbar

1 liter vatten
1 kruka färsk citronmeliss
1 lime
10-12 jordgubbar
is

Gör så här:
Plocka bladen från växten och lägg dom i en tillbringare. Tvätta limen noga och dela den i klyftor. Pressa klyftorna i tillbringaren så en del av juicen rinner ut. Tvätta jordgubbarna och ta bort det gröna lilla skaftet på alla bär. Dela varje bär i fyra lika stora bitar. Ha i jordgubbsbitarna i tillbringaren. Låt vattnet i kranen rinna en stund så vattnet är riktigt kallt. Ha i en liter vatten i tillbringaren. Ta två stora nävar is och rör om med en slev. Låt stå 2-3 minuter så vattnet kyls ner ytterligare med isen. Nu är din dryck redo att avnjutas.

Rabarber, jordgubbar, lime, mynta

rabarber

1 liter vatten
1 kruka färsk mynta
2 rabarberstänger
10 – 12 jordgubbar
1 lime
is

Gör så här:
Plocka bladen från växten och lägg dom i en tillbringare. Tvätta limen noga och skiva den. Tvätta rabarberstängerna, som brukar ha lite jordrester, och skiva i bitar. Tvätta jordgubbarna och ta bort det gröna lilla skaftet på alla bär. Dela varje bär i mitten. Ha i samtliga ingredienser i en tillbringare med en näve is. Fyll den slutligen med kallt vatten.

Persika, kiwi, hallon, timjan

persika

1 liter vatten
1 kruka färsk timjan
1 persika
1 kiwi
20 st hallon
is

Gör så här:
Plocka bladen från växten och lägg dom i en tillbringare. Tvätta frukterna. Dela persika i klyftor, lime i skivor och plumsa i samtliga ingredienser i tillbringaren. Dela eventuellt bären i mitten eller lägg i dom hela. Fyll på med vatten och en näve is.

Ingefära, citron, basilika

ingefara citron

 

1 liter vatten
1 kruka färsk basilika
1/2 citron
1 lime
en bit ingefära
is

Gör så här:
Plocka bladen från växten och lägg dom i en tillbringare. Borsta rent citron och lime. Skär i skivor. Riv en bit ingefära, ca 5 cm. Ha i alla ingredienser och en näve is med kallt vatten.

Apelsin, blåbär, citronbasilika

apelsin

1 liter vatten
1 kruka färsk citronbasilika
1 apelsin
100 g blåbär
is

Gör så här:
Plocka bladen från växten och lägg dom i en tillbringare. Borsta rent apelsinen och skär i klyftor. Ha i klyftor och blåbär med en näve is i tillbringaren ihop med kallt vatten.

Äpple, kanelstång, enbär

kanel

1 liter vatten
1 äpple
2 kanelstänger
2 enbär
is

Gör så här:
Tvätta äpplet och dela i klyftor. Dela enbären i mitten. Placera äpple, enbär, kanelstänger och en näve is i en tillbringare med kallt vatten.

Salvia

salvia

1 liter vatten
1 kruka färsk salvia
is

Gör så här:
Plocka bladen från växten och lägg dom i en tillbringare med en näve is och kallt vatten.

Grapefrukt, rosmarin

grapefrukt

1 liter vatten
½ grapefrukt
1 kruka färsk rosmarin
is

Gör så här:
Tvätta grapefrukten och skiva i skivor, dela skivorna på fyra – så får de lättare plats i ett glas sen när den hälls upp. Nyp av några kvistar av rosmarinen. Fyll en tillbringare med grapebitarna, rosmarinkvistarna, en näve is och kallt vatten.

Gurka, dill

gurka, dill

1 liter vatten
1 kruka färsk dill
10 cm gurka
is

Gör så här:
Nyp av några dillkvistar och lägg dom i en tillbringare. Skär gurkan i stavar och lägg i dom i tillbringaren med. Fyll på med kallt vatten och en näve is.

Morot, äpple, citron, pepparmynta

morot

1 liter vatten
1 morot
1 äpple
1 citron
1 kruka färsk pepparmynta
is

Gör så här:
Plocka bladen från växten och lägg dom i en tillbringare. Tvätta äpplet och skiva i skivor. Dela eventuellt större bitar till mindre. Skala moroten och skär till mynt. Tvätta citronen, dela i skivor. Ha i samtliga ingredienser i tillbringaren med en näve is och kallt vatten.

Vill du lära dig hur du kan äta vad du vill och ändå gå ner i vikt genom att följa ett kostschema för ditt mål? Då kanske personlig träning online hade passat dig.

Om författaren

Lisbeth Perla

Lisbeth är kostrådgivare, matkreatör på MZ Fitness Consulting AB och hjärnan bakom Mat för resultat. När hon inte hjälper klienter att äta sig mätta och belåtna med nyttig mat som också är god knådar hon recept till nästa bok.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: