Mitt Livs Första Hjärtinfarkt, Hur Stressen Förändrade Min Värld & Framtiden För MZ Fitness Consulting

framtiden for mz fitness consulting

För ganska exakt ett år sedan landade jag på svensk mark efter en resa till Los Angeles i Kalifornien – rättare sagt Santa Monica och hjärtat av bodybuilding-kulturen. Resan blev en milstolpe i min karriär.

  1. Då jobbade jag som chefredaktör för svenska Iron Man Magazine.
  2. Idag, ett år senare, jobbar jag med bloggen du har framför dig.

Där och då tog jag ett beslut. Ett beslut om en förändring som nu har blivit verklighet.

Jag skriver mer än vad jag någonsin har gjort tidigare. Om kost, träning och personlig utveckling. Men bloggen uppdateras inte lika ofta som den brukar, med 5 späckade artiklar per vecka. Varför? Vad är det som har upptagit min uppmärksamhet i två veckors tid, till den milda grad att jag inte uppdaterat alls?

(Jag kommer berätta varför lite längre fram i artikeln…)

En stor del av mitt arbete går ut på att skriva. När det kommer till att skriva artiklar så handlar mycket om input, vilken energi och information hjärnan matas med. När jag läser tidningar, ser på nyheterna på TV – låter mig influeras av saker som ploppar upp i Facebook-flödet – så får jag mindre energi. Det kostar energi.

1 sak jag har lärt mig om kreativitet

För att bli kreativ och förbli kreativ behöver jag vara selektiv med vad jag släpper in – vad som gör avtryck i mitt känsloliv. Jag gör det genom att sluta läsa tidningar, sluta se på TV och sluta med sociala medier. Jag gör det också genom att mata hjärnan med rätt saker. Saker som har en mer positiv inverkan.

Rätt saker är böcker, dokumentärer, ljudböcker, artiklar, podcasts om saker som gör mig inspirerad. Inspirerad att göra mer, vara mer och skriva mer. Fel saker är negativa saker. Som krig, politik, terror. Inte för att detta inte är saker som inte behöver uppmärksammas, utan för att detta är saker som har en negativ inverkan på kreativitet, vilket hämmar personlig utveckling. Det hämmar också mitt arbete.

Verkligheten är ditt ansvar. Du skapar din verklighet genom dina tankar, känslor och handlingar. Permanent.

Man väljer själv vilka människor man vill ha i sitt liv och inte. På samma sätt väljer man själv vilken sorts energi man släpper in, vilka krafter som får fäste i ens medvetna. Vad som slår rot och växer i själen.

Genom att konsumera mindre negativ energi – från tidigare nämnda kanaler, som media, som tidningar, som TV – så skapar jag utrymme för mer positiva influenser. Jag gör plats för rätt saker i mitt liv.

santa monica

Jag läser inte alltid mycket, även om jag försöker. Jag läser varje morgon, det första jag gör när jag vaknar, och jag läser varje kväll, det sista jag gör innan jag lägger mig. I 4 års tid har jag läst åtminstone 1 bok i veckan. Om saker som inspirerar mig. Det kan vara allt från personlig utveckling, till styrketräning, konditionsidrott, träning för specifika sporter, nutrition, psykologi – allt som jag tycker är intressant.

Nu läser jag snabbare. Jag är kvickare på att snappa upp, sammanställa och utvärdera information, eftersom jag har läst regelbundet under en längre tid. 1 bok per vecka har blivit 2 böcker per vecka.

Nästa år ska jag läsa 3 böcker per vecka. Det är mitt mål. Jag räknar med att inom loppet av ett par år kunna läsa en bok om dagen. Det är detta slags momentum som jag eftersträvar med min livsstil.

Fitness är en färdighet, inte en talang. Det handlar om att träna på det du vill bli bättre på. Alltid.

Fem böcker inom samma ämne gör dig till en “expert” inom nästan vad som helst. Jämförelsevis. De flesta läser inte ens 1 bok om ämnen som intresserar dem. Läser du 5 böcker utvecklar du dina referensramar. Mer kunskap är kreativitet, eftersom du har mycket att berätta. Har du mycket att berätta så har du likafullt mycket att skriva om.

Så starkt inflytande kan böcker ha i våra liv. Inte bara lär du dig nya saker, vilket är upplyftande och inspirerande. Det gör dig mer effektiv på att tänka, hur du bearbetar och utvärderar information, egentligen oavsett vilken källa den kommer ifrån. Böcker har ett genuint starkt positivt inflytande på det sättet.

Ju mer jag läser desto mer skriver jag. Läser jag inte bra, så skriver jag inte bra.

Denna verklighet är påtaglig, för rutinen är inte alltid osviklig. I stressade perioder, där jag närmast drunknat i arbete med klienter och företag, har jag varit tvungen att läsa mindre för att få tid till annat. Det var vardag när jag arbetade som chefredaktör på Iron Man Magazine. Jag skrev enormt mycket på den tiden för att etablera den amerikanska tidningen i Sverige. Mycket var översättningar av material från systertidningen, men även en del lokalt material med svenska fitnesstjärnor skulle skrivas, bearbetas och korrigeras.

Jag fann mig på bristningsgränsen och stirrade spegelbilden i vitögat. Jag såg min nemesis. Verkligheten.

Det blev inte många timmars sömn på den tiden. Jag snittade 4-5 timmar en normal arbetsdag. Inför deadline var det inte sällsynt att jag var vaken i över ett dygn. Det var helt enkelt nödvändigt för att få iväg tidningen till tryckeriet i tid. Fruktansvärt stressigt, men också häftigt och lärorikt. Som en erfarenhet.

iron man magazine

Att skriva om fitness för en tidning, inte bara som skribent utan dessutom som redaktör (!), hade länge varit en dröm. Det var en dröm som blev verklighet. Jag genomled inte mina timmar bakom tangenterna på ett sätt jag uppfattade som plågsamt på något sätt. Jag älskade varje stund, eftersom jag levde min dröm.

Att arbeta med tidningar är det roligaste jag någonsin har upplevt. Det går inte en dag utan att jag saknar det.

Efter ett par intensiva hundår tog stressen dock ta ut sin rätt. Det var uppenbarligen inte helt hållbart att åsidosätta ganska exakt allt annat i livet i förmån för arbete, för att få mer gjort snabbare på kortare tid.

Nu började jag få allvarliga problem med hälsan. Problem som man knappt vill medge för någon utomstående när man arbetar med träning, kost och hälsa. Jag tränade allt mindre och jag åt allt mer. Träningen var inte vad den en gång var och definitivt inte vad den borde vara. Jag gick ner mig totalt när det kom till form och hälsa. Midjemåttet växte i takt med ångesten över livet som rann mellan mina fingrar.

Jag träffade döden

Uppvaknandet kom en ruskig sommardag efter lämning. Hjärnan var sådär obekvämt mosig som den bara kan bli när man sover för lite, äter för mycket skräpmat, och sover oregelbundet. Eller är riktigt bakfull.

Tidningen hade lämnats till tryck, på samma panikartade sätt som den alltid görs (mycket handlar om detaljer och man är konstant orolig för att man har missat något i korrektur, färgsättning, rubrik och löp). Jag hade försökt sova ut, men det blev inte mer än 5,5 timme den dagen. Allt var som vanligt.

Att arbeta med media är synonymt med ångest, oro och osäkerhet. Det ligger i sakens natur och man är alltid orolig för att något ska gå åt helvete, eftersom det alltid gör det.

Jag gjorde mitt sedvanliga förmiddagspass, som då bestod av att skriva artiklar till webbtidningen Iron Man Magazine punkt se och påbörja andra korrigeringen av gårdagens texter. Runt lunch blandade jag en PWO, begav mig till gymmet som ligger vägg i vägg med min bostad, och jag började träna. Förstås.

mathias zachau fitness coach

Detta var inget ovanligt pass på den tiden. Eftersom jag slarvade mycket med kosten så hade jag många dåliga pass. Jag hade svårt att känna kontraktion, att få bra pump, att lyfta tungt och öka i styrka. Så långt inget konstigt. Jag värmde upp på samma sätt som jag brukar (några minuter på löpband, följt av dynamisk stretch), gjorde några hantelpressar, gick vidare till hantelflyes, med ganska lätta vikter.

Skulle precis börja med flyes med kablar, en övning som normalt avslutar mina bröstpass, när jag upptäcker att jag inte har någon känsel i ena armen. Vad är det som händer? Varför känner jag inget???

Paniken högg till i bröstet. Jag förstod snart vad som hade hänt. Det handlade om hjärtat. Skulle det sluta slå?

Tankarna tog fart och flög åt alla möjliga håll. Jag tog fram mobilen, letade panikartat bland kontakterna och messade min sambo. Hon uppmanade mig att åka till akuten. Direkt. Det blev ingen mer träning. Jag spenderade resten av dagen på akuten med vad som kändes som döden. Idag dör jag, tänkte jag.

Jag var inte redo att dö. Jag tänkte på min familj, hur deras liv skulle se ut om jag inte överlevde här och nu, och hur deras framtid skulle se ut med vad jag lämnade efter mig. Jag har så många saker kvar att göra, saker att dela med mig av, artiklar jag vill få ut, böcker som behöver skrivas, ögonblick jag kommer missa. Jag vägrade acceptera den verkligheten. Jag stålsatte mitt sinne och bestämde mig för att överleva.

Den gången behövde jag inte vänta särskilt länge. Jag fick hjälp snabbare än snabbast. Nästan direkt.

Inne på akuten kunde läkaren konstatera att jag troligtvis hade fått en “lindrigare” hjärtinfarkt. 28 år gammal. Jag kunde knappt tro att det var sant. De var inte helt säkra, kan tilläggas, och ville lägga in mig över natten för fler tester. I väntan på besked på läkaren låg jag i sjukhussängen och jobbade, på mobilen, med att besvara mail från redaktionen i USA. Antecknade dessutom snabba ord till en artikel som slog mig.

infarkt

Så, där låg jag, i sviterna efter mitt livs första hjärtinfarkt. Jag har inte ens fyllt 30. Hur hanterar jag det? Genom att passa på och jobba från sjukhussängen. Vad jag inte gjorde, men borde ha gjort, var att stänga av mobilen, och bara vila. Om något så var vila det jag behövde allra mest. Fast jag ville hellre jobba.

Jag har alltid gillat att jobba. Jag har alltid jobbat mycket. Det ligger inbakat i min natur. För mig finns bara två vägar, framåt eller bakåt, och jag går alltid framåt i snabbast tänkbara tempo. Alltid. För det ger mig kraft och energi som skapar mening. Mening skapar progression och progression är nyckeln till ett glädjefyllt liv.

När du gör saker som tar dig närmare ditt mål, då känner du dig levande, eftersom du utvecklas som människa.

Redan på mitt första jobb inom media – när jag jobbade på World of our Own Ab, som gav ut tidningarna PlayStation World och PC Gaming World med nöjesportalen Punkten.se (där jag var redaktör) – jobbade jag sällsynt mycket. Så mycket jag orkade. Inte så mycket jag behövde och inte så mycket jag borde, utan så mycket som jag mäktade med. Även om sömnen blev lidande. Jag jobbade hellre fler timmar.

Jag älskar att jobba och jag älskar att skriva. Det gör jag fortfarande. Det är, med handen på hjärtat, det absolut roligaste jag vet. Extra mycket när det handlar om att hjälpa människor att förändra sina liv.

Jag älskar det. Det får mig att känna mig levande. Men där och då, när jag upplevde mitt livs första hjärtinfarkt, fann jag mig i ett vägskäl. Jag kunde fortsätta jobba sönder mig och betala det yttersta priset. Eller så kunde jag tänka om, omvärdera situationen, och förändra sättet jag lever på för att fortsätta arbeta med min passion, utan att hälsan blir lidande, och samtidigt frigöra tid till annat. Det tog inte lång tid att inse vad som var viktigt och vad jag kunde strunta i. Nu behövde jag dock seriösa förändringar.

santa monica stranden

Jag behövde förändra livet, hälsan och sättet jag arbetar på. Jag behövde också förändra min verksamhet. Allvarligt.

Många intressanta saker hände den sommaren. Många saker som förändrade mitt liv. Jag reste till USA för andra gången, upptäckte Santa Monica och förälskade mig i Los Angeles på nytt (har seriösa planer på att flytta dit efter den resan). Fotade e-boken Explosiva Armar på Golds Gym, jämte eliten inom fitness och bodybuilding i världen, och tränade på Muscle Beach. Jag fick på nära håll uppleva hur den amerikanska Iron Man-redaktionen arbetar med reportage på Metroflex i Longbeach, där Snoop Dog växte upp.

Resan gav mig perspektiv på många olika saker som hade grämt mig fram till dess. Jag fick en nytändning när det kom till mitt arbete: tidningsproduktion, fotografering, blogginlägg plus mycket mer.

När man står och blickar ut över stranden i Santa Monica – med den kaliforniska solen i ryggen och vinden från havet i ansiktet – är det svårt att inte känna sig tacksam.

stranden igen

Det förändrade sättet jag tänkte på. Jag tog ett beslut. Ett beslut att skapa förutsättningar för en tillvaro som är lika sund för hälsan som för mitt arbete. Aldrig mer, någonsin igen, skulle jag hamna i en situation där jag pressar mina gränser till den extrema grad att det kan kosta mig livet. Jag började fundera på hur jag kunde arbeta annorlunda, smartare och mer effektivt för att hjälpa fler människor att förändra sina liv.

Ett halvår senare

Jag hade börjat minska stressen i mitt liv. Jag började få fasta rutiner som jag mådde bra av, inte bara kreativt utan också fysiskt. Träningen började ta fart. Jag hade börjat tänka mer på vad jag åt och inte. Dessutom hade min firma, som fram till dess mest var ett sätt att få mat på bordet, förändrats och utvecklats. Vi hade nu växt med 3 anställda som slet hårt för att utveckla framtidens onlinecoaching.

Jag behövde genomföra tre väsentliga åtgärder som skulle möjliggöra min vision.

  1. Ta fram en dokumentation för hur jag har arbetat med klienter under alla mina år i branschen, hur man designar en ny livsstil med hjälp av motivationspsykologi och hur man lär klienter att bli självgående efter programmet med en metod som möjliggör mer hållbara beteendeförändringar.
  2. Leta fram personliga tränare, styrketräningsinstruktörer, coacher och kostrådgivare som kan genomgå en intern utbildning som visar hur man förändrar människors liv på ett holistiskt sätt.
  3. Skapa mer content i form av podcasts, videos, artiklar och e-böcker. Som informerar och inspirerar.

Tillsammans skulle vi förändra sättet tränare och coacher arbetar med klienter online, för att hjälpa fler människor att ta tag i träningen och förändra sin livsstil, och öka deras resultat.

För att överleva utan att ta kål på den verksamhet som hade försörjt mig de senaste tre åren behövde jag förändra sättet jag arbetade på. Det var inte längre hållbart att sköta allt själv när det kom till innehållsproduktion. Förutom artiklar och uppdrag för andra företag inom fitnessindustrin ville jag kunna lägga mer tid på mina klienter. Jag behövde assistans för att företaget skulle kunna växa utan att jag skulle dra på mig ytterligare en hjärtinfarkt, som jag i magen känner antagligen hade blivit mitt livs sista.

Min drivkraft har alltid existentiell. Jag har alltid känt en infernaliskt brinnande känsla inom mig och den driver mig framåt. Det gör mig dedicerad inom allt jag företar mig och jag nöjer mig inte förrän mina visioner är verklighet. Inget har förändrat det, även om jag har behövt tänka om när det kommer till min livsstil.

Nu arbetade hjärnan snabbt. Vad kunde jag göra annorlunda för att även företaget skulle må bättre, prestera bättre och åstadkomma mer, för att hjälpa fler människor?

Med ett kreativt infall, tack vare det snabbaste kaffe som Ica Prima har att erbjuda, började jag skissa på vad som skulle bli framtiden för MZ Fitness Consulting. Vad som behövde bli framtiden för MZ Fitness Consulting, för att företaget skulle kunna göra de förändringar som jag drömskt visualiserade framför mig.

Brukar du visualisera dig själv i framtiden? Vad gör du? Hur mår du? Hur känner du dig?

Jag hade en vision och den konkretiserades när jag föreställde mig en bättre framtid. Jag ville hjälpa fler, åstadkomma mer, genom att sträva efter att göra företaget till marknadsledande. Som marknadsledande aktör åstadkommer man inte bara mer. Man kan sätta tonen för vad som förväntas av branschen. Man kan höja standarden och förändra branschen inifrån och göra den bättre. Det är målet mitt hjärta slår för.

Beslutet var taget. Vi skulle förändra branschen, för att göra den bättre, mer välmående och mindre elitistisk.

Min bransch har ett problem och det handlar om service, effektivitet och kvalité. Det vill jag förändra. Jag vill förändra det genom att erbjuda den bästa tänkbara servicen, med snabbast svar, bästa programmen genom ett system som är datadrivet – så alla klienter kan vara säkra på att programmet de följer är det bästa för deras mål, eftersom coachingupplevelsen skräddarsys på ett sätt som är baserat på framsteg.

Min PT Online föddes! Visionen var att arbeta med fler tränare, coacher och kostrådgivare, för att förändra en bransch. Jag skulle skapa ett team, utbilda mina anställda hur man förvandlar människors liv med hjälp av rätt kost och träning, och förändra fler människors liv. Vi skulle ge Sverige de mest konkreta, lättförståeliga och informativa artiklarna i ämnet någonsin. Inspirera och utbilda nästa generation.

Varför Min PT online? Räcker inte bloggen?

Jag kan inta emot hur många klienter som helst. Jag vill inte ta emot hur många klienter som helst. Personlig träning online handlar om uppmärksamhet, att ge varje enskild klient den hjälp som krävs, för att skapa livsstilsförändringar som är hållbara. Med förutsättningen att alla klienter får hjälpen som behövs.

Jag vill ändå kunna hjälpa fler att förändra sina liv. Fast jag kan inte göra det själv. Därför har jag tagit fram ett team av förtroliga coacher och tränare som jag utbildar och lär upp. Så att vi tillsammans kan hjälpa fler människor. Klienter som ansöker till mitt onlinecoachingprogram på MathiasZachau.com förväntar sig hjälp av mig personligen, men eftersom jag personligen inte kan ta mig ann hur många klienter som helst så har jag tagit fram Min PT online. Du hittar till det nya programmet genom att klicka på länken här.

Det är dags att strama åt antalet klienter jag hjälper varje månad. Personligen. Ytterligare. Permanent.

Jag kommer ta emot färre klienter framöver. Sedan jag började coacha killar och tjejer online – för att ge människor den hjälp jag själv önskar att jag hade när jag började träna – har jag alltid arbetat med ett begränsat antal klienter. Varför? För ett begränsat antal klienter möjliggör bättre service och därmed bättre resultat. Som coach vill man bara ha nöjda klienter, som bara får bra resultat, även om det innebär mindre pengar i plånboken i slutet av månaden. Det gör också coachningen mer personlig och effektiv.

“Mitt mål är att förändra PT-branschen, för att hjälpa fler att förändra sina liv, och utbilda coacher och tränare att bry sig mer om sina klienter, så klienterna kan få bättre resultat.”
– Mathias Zachau, VD MZ Fitness Consulting

Jag kommer inte höja mitt arvode eller annat som rättfärdigar det beslutet rent ekonomiskt. Jag drar ner på antalet klienter för att jag vill förbättra supporten och få mer tid till att lära mig mer, genom att läsa och skriva mer, så jag bättre kan hjälpa alla som har förtroende för mig som coach. Ni förtjänar bara det bästa.

Du ska få hjälpen du behöver för att uppnå ditt mål när du har bestämt dig att ansöka till mitt program.

Under tiden fortsätter jag bygga upp ett team av personliga tränare och coacher som kommer arbeta med Min PT Online. Min roll i verksamheten är att utbilda och coacha personliga tränare att bli bättre på att kommunicera och undervisa klienter. Därmed förändras min roll. Jag blir chefstränare, istället för primär coach – som jag har varit fram till nu. Dessutom får jag mer tid till klienter och kan producera mer content till bloggen. Det gör mig bara mer inspirerad att ge dig hjälpen du behöver, när du behöver den.

Framtiden för MZ Fitness Consulting

Eftersom min roll i verksamheten förändras kan du räkna med många nyheter när det kommer till innehåll, artiklar, podcasts och videos. Här är några dagsaktuella exempel.

PODCASTEN KALIPER

Har du hört talas om Kaliper? Kaliper är en ny podcast som jag har startat tillsammans med Christoffer Hagenmalm. Kaliper publiceras fem gånger i veckan, klockan 06:00, måndag till fredag varje vecka.

I varje avsnitt paketerar vi så mycket användbar information som möjligt på under 15 minuter. Kaliper är långt ifrån Pump & Magnesium på två sätt: 1) Kaliper är lättsam med humor, glimten i ögat och snabba tips och 2) Pump & Magnesium handlar om motivation och är mer personlig, eftersom den baseras på mitt liv.

Jag forsätter besvara dina frågor i Pump & Magnesium. Produktionen av Kaliper påverkar inte utgivningsfrekvensen på något sätt, men däremot förändras innehållet. Innehållet är mer djupsinnigt och utelämnande för din värd som vågar vara mer personlig än någonsin. Smärtsamt utvecklande.

Feedbacken på Kaliper har såhär långt varit uteslutande positiv, även om antalet lyssnare inte är lika många som Pump & Magnesium som har över 20 000 lyssningar. Det är ett spännande format med ett avsnitt varje vardag och jag tror det kan bidra till att förverkliga visionen med Min PT Online. Det kommer bli grymt kul.

YOUTUBE, FACEBOOK & MAT FÖR RESULTAT

Följer du mig på Youtube? Jag har publicerat många nya videos på sistone: motivationsklipp, träningsvideos, kosttips och snuttar från Pump & Magnesium. Mycket har förändrats på kort tid och en sak som i stor utsträckning har påverkat sättet som vi arbetar på är videos. Fram till ganska nyligen var allt content i skriven form: artiklar, blogginlägg, snabba tips på Facebook-sidan. Närmast uteslutande.

Jag kommer fortsätta skriva artiklar till bloggen och Min PT Online varje dag. Förutom det kommer jag fokusera alltmer på videos – videobloggar, instruktionsvideos, matlagningstips, snabba motiverande klipp och mat och resultat som är ett nytt segment. Här kan du följa med när jag handlar mat för en vecka.

Jag lyssnar alltid på mina läsare. Om du har önskemål om saker du vill att jag tar upp eller fokuserar lite extra på när det kommer till videos så är du varmt välkommen att skicka feedback på Facebook här.

Att jobba med video är lite annorlunda jämfört med text. Podcasts ger en till dimension, eftersom man inte bara läser en text utan faktiskt hör en människa prata. Videos tillför en annan, när man dessutom ser personen i fråga som pratar. Jag är ännu inte helt hundra exakt på hur arbetet med content kommer se ut nästa år, men vad jag vet och känner är att vi behöver jobba mer med videos. Inte minst för att det är kul.

ONLINECOACHING: LEDIGA PLATSER

Sommaren börjar lida mot sitt slut. Det innebär att sol, värme och ljus byts ut mot kyla, hårdare vindar, orange, gula löv på träden och funderingar på framtiden. Inför hösten har många klienter hunnit uppnå sina mål (du kan läsa mer om deras upplevelser av mitt coachingprogram här nedanför) – oavsett om det är mer muskler, ökad styrka eller mindre kroppsfett – vilket öppnar upp för nya lediga platser för onlinecoaching.

Jag kommer nu börja ta emot färre klienter och begränsa antalet ansökningar som jag godkänner för programmet till max 5 personer per månad. Fler kan jag inte ta emot. Jag vill ta emot färre klienter för att förbättra coachingupplevelsen ytterligare, så varje enskild klient får mer dedicerad hjälp. Ju mer hjälp du får desto bättre resultat får du. Det visar tydligt data från över 400 nöjda klienter hittills.

Om du vill att jag hjälper dig att närma dig ditt mål under hösten, genom att följa ett program som jag skräddarsyr efter dina förutsättningar, så är det hög tid att ansöka för att inte missa chansen. Ansök till coachingprogrammet genom att klicka på länken här. Jag kommer inte ta emot lika många klienter som jag har gjort tidigare och om allt går som jag har tänkt med andra projekt så kommer jag begränsa antalet ytterligare i höst. Programmet är dock inte för alla. Jag ställer höga krav på dig och förväntar mig bra resultat. Så ansök bara till programmet om du verkligen menar allvar och vill förändra ditt liv på riktigt.

Föreställ dig hur livet hade sett ut utan det. På riktigt.

Räkna med fler personliga blogginlägg från mig framöver.

Till nästa gång.

Din coach,

– Mathias Zachau

PS – Eftersom jag begränsar antalet platser under hösten så är det oerhört viktigt att du ansöker till programmet så snabbt du har bestämt dig att PT Online är rätt för dig. Kom igång med din kroppstransformation, som kommer förändra ditt liv också, genom att klicka på länken här!

 

Om författaren

Mathias Zachau

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: