Ultimata Fuskmåltiden: Pasta Med Oxfilé, Grönkål & Parmesanost

ultimata fuskmaltiden

Om du älskar pasta och letar efter ett grymt recept med mycket protein som passar till ätardagen, då vill du testa detta!

Pasta är en favorit för många styrketränande på ätardagen. Pasta är smakrikt och följer du ett kostschema som är skräddarsytt för ditt långsiktiga mål, och har följt dieten så pass länge att aptithormonet leptin är lågt, så kan du skapa plats för en fuskmåltid med mer kalorier – om du vet hur du lägger upp det.

Detta recept med pasta, oxfilé, grönkål och parmesanost gör ingen besviken när det kommer till smak och mättnad. En portion innehåller dessutom 55 gram protein! Måltiden är kaloririk, och fullsmockad med smak och näring, och kan utan omsvep beskrivas som den ultimata fuskmåltiden för tränande som tränar för muskeltillväxt eller personer som har deffat ett tag och behöver öka leptinnivåerna. Håll till godo!

Ingredienser:
100 g Penne, Saltå
140 g oxfilé
5 g kokosolja
Salt & peppar

30 g soltorkade tomater
8 g riven parmesanost
3 g persilja

Pesto:
½ kruka färsk basilika
50 g färsk grönkål
10 g pinjenötter, rosta på torr stekpanna (det går lika bra med mandel, valnötter, chasewnötter och hasselnötter)
10 g riven parmesanost
5 g olivolja
1 liten pressad vitlök
Salt & peppar

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  • Mixa ihop samtliga ingredienser till peston och smaka av med salt och peppar.
  • Skär oxfilén i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och stek på hög värme.
  • Dela soltorkade tomater i mindre bitar och blanda med den färdigkokta pastan. Blanda även i de färdigstekta köttbitarna.
  • Toppa med riven parmesan och färsk persilja.

Näringsinnehåll:
55 g protein
79 g kolhydrater
32g fett
Totalt: 827 kcal

Vill du lära dig hur du ska äta för att bygga muskler genom att följa ett personligt kostschema som är skräddarsytt för ditt mål? Då hade du älskat onlinecoaching.

Om författaren

Lisbeth Perla

Lisbeth är kostrådgivare, matkreatör på MZ Fitness Consulting AB och hjärnan bakom Mat för resultat. När hon inte hjälper klienter att äta sig mätta och belåtna med nyttig mat som också är god knådar hon recept till nästa bok.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: